WoningNet intoduceert QII: makkelijk en veilig persoonsgegevens delen.


Vanaf 16 september heeft de woningzoekende in de regio Midden-Holland nl. de mogelijkheid om via de website www.woningnetregiomiddenholland.nl  een zgn. huurderspaspoort Qii aan te maken. Hiermee kan een woningzoekende snel de benodigde inkomensdocumenten uploaden vanaf de site van Mijn Overheid, de Belastingdienst en het UWV. Deze documenten worden dan direct gecontroleerd op passendheid voor de woning, waarop de woningzoekende reageert. De woningcorporatie heeft dan gelijk inzicht of de woning kan worden toegewezen.

Als u, als woningzoekende, wilt reageren op een sociale huurwoning dan heeft u een inschrijving bij WoningNet nodig. Bij de inschrijving deelt u verschillende gegevens, zodat de woningcorporatie kan beoordelen voor welke woningen u in aanmerking komt. Vanaf 16 september 2020 kunt u, indien u dat wenst, een Qii (huurderspaspoort) aanmaken en heeft u bij het reageren geen documenten meer nodig.

Uw privacy is via Qii goed gewaarborgd. De verhuurmedewerkers krijgen namelijk geen loonstroken, oude adressen en andere informatie te zien. Ze zien alleen een vinkje, wat betekent dat de gegevens kloppen. 

N.B.: Het is niet verplicht voor de woningzoekende om een Qii aan te maken. Reageren op de woningen kan ook altijd nog op- de gebruikelijke manier. Zie hiervoor nieuwsbericht : “Werkwijze Woningtoewijzing”.